ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

  1. Je Med Manuka MGO lékem?
  2. Co je to Manuka?
  3. Jaké speciální vlastnosti má Med Manuka MGO, kterých nevykazují žádné jiné druhy medů?
  4. Čím se různí jednotlivé druhy medu Manuka MGO?
  5. Jaka je záruka oryginality Medů Manuka MGO?
  6. Co odlišuje Med Manuka MGO od jiných medů?
  7. Jak konzumovat Med Manuka MGO?
  8. Může se Med Manuka MGO podávat dětem?
  9. Může se Med Manuka MGO podávat těhotným ženám?
  10. Může se Med Manuka MGO podávat trpícím na cukrovku?
  11. Jak jsou balené Medy Manuka MGO?
  12. Jak objednat Med Manuka MGO?

 

  1. Je Med Manuka MGO lékem?

    Med Manuka MGO® není lékem ani náhradou léku a není dovolené jim přisuzovat léčivé vlastnosti. Je potravinou, co podle současného zákona o potravinách vylučuje možnost přisuzovat mu jiné vlastnosti, např. na podporu zdraví. Aby se předešlo klamání spotřebitelů, dokud nebude shromážděn příslušný počet vědeckých důkazů, je zakázáno informovat spotřebitele o možných přínosech vyplývajících z jeho konzumace. V současné době existuje řada mezinárodních studií potvrzujících bezpečnost a popisující účinky pravidelné konzumace Medu Manuka MGO®. Přítomnost účinné látky - methylglyoxalu (označené na etiketě obalu certifikaci MGO), určuje jedinečné vlastnosti medu manuka, proto výzkum pokračuje s cílem klasifikovat Med Manuka MGO® jako funkční potravinu.

  2. Co je to Manuka?

    Manuka (lat. Leptospermum scoparium) je stále zelený keř s výškou 2-5 m, což je charakteristickým prvkem jedinečné, endemické vegetace Nového Zélandu a jihovýchodní Austrálie.

    Jméno "mānuka" pochází z maorštiny a používá se hlavně na Novém Zélandu. V Austrálii, se častěji používá termín "čajový strom", který se přijal díky kapitána Cookovi, jehož zvykem bylo popíjet odvar z listů této rostliny.

    Manuka je snadno množícím se keřem, který přetrvá velmi obtížné půdní podmínky a počasí. Má husté větvení a malé, špičkou zakončené listy. Keř Manuka kvete od listopadu do ledna a květy ve tvaru hvězd jsou bílé barvy s jemně růžovým zbarvením.

    Keř Manuka je velmi často zaměňována se stromem kanuka (lat. Kunzea ericoides). Rostliny lze snadno rozlišit podle listů. Listy kanuka jsou hladké na rozdíl od drsných, špičkou zakončených listů manuka. Kromě toho strom kanuka dosahuje výšky 30 metrů. Kouř z hořícího dřeva Manuka dává nádhernou chuť uzenému masu a rybám.


  3. Jaké speciální vlastnosti má Med Manuka MGO, kterých nevykazují žádné jiné druhy medů?
    Produkty na bázi medu Manuka jsou známé pro své jedinečné vlastnosti. Nejčastěji se použivaji na Novém Zélandu. Vlastnosti medu si všilmi před staletími starobylé maorské kmeny, které používaly med k léčbě různých onemocnění. Med Manuka produkovaný včelami, které sbírají nektar z květů keře Manuka, má výraznou chuť, je tmavší a intenzivnější než jetelový med a také má silné vlastnosti, které mají příznivý vliv na fungování organismu. Med Manuka se vyrábí ve speciálních včelínech, které se nacházejí v odlehlých oblastech Nového Zélandu odtržených od civilizace, hojně zarostlé keři Manuka.

    V lednu roku 2008, profesor Thomas Henle z Technické univerzitě v Drážďanech (Německo), objevil methylglyoxal, účinnou látku v Medu Manuka. Tato složka je označována jako MGO na Medech Manuka, např. MGO 100 je koncentrace 100 mg methyloglyoxalu na kilogram medu.
    Med Manuka má příznivý vliv na trávicí systém, imunitní systém a obecný stav organismu, ale není lékem ani jeho náhradou a nemůže být použit jako forma léčby. Informace o použití medu Manuka pocházejí ze zpětné vazby od zákazníků, dosavadních vědeckých výzkumů a ze světových zkušeností v používání medů Manuka.

  4. Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými typy Medu Manuka MGO?

    Označení MGO+ znamená nejnižší koncentraci methylglyoxalu v daném balení medu. Například označení MGO® 250+ znamená, že výrobek obsahuje nejméně 250 mg methyloglyoxalu v jednom kilogram medu a označení MGO® 400+ znamená, že obsahuje nejméně 400 mg methyloglyoxalu v jednom kilogramu medu.

    Medy Manuka MGO 400+ a MGO 550+ mají nejvyšší obsah jedinečné složky. Jak ukazují výsledky laboratorních testů a hodnocení spotřebiteli, prospěšné vlastnosti rostou společně  se zvyšujícím se obsahem methylglyoxalu.

    Spotřebitelská hodnocení jsou výrazem subjektivních pocitů a nepodmiňují stejné nebo obdobné výsledky u jiných osob.

  5.  Jaká je záruka originality Medu Manuka MGO®?

    Med Manuka MGO® vyrábí Manuka Health New Zeland Ltd, která řídí všechny fáze výroby (od úrovně keře manuka po stanovení koncentrace methyloglyoxalu v jednotlivých šaržích a uzavření medu ve sklenici). Výrobce vlastní nejen požadované certifikáty RMP (Risk Management Program) v rámci systému HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) a GMP (Good Manufacturing Practice), ale také splňuje kritéria pro klasifikaci výrobků označovaných pojmem Med Manuka stanovených vládou Nového Zélandu v červenci 2014.

    Závody pro získávání a zpracování medu společnosti Manuka Health New Zealand fungují v souladu s ustanoveními NZFSA (Novozélandský úřadu pro bezpečnost potravin) a produkty jsou schváleny pro distribuci v rámci Evropské unie.

  6. Co odlišuje Med Manuka MGO od jiných medů?
    S nektaru keře Manuka je možné získat med s mnohem vyšším obsahem přírodní účinné látky (methylogloxalu) než z běžného medu.
    Díky těmto vlastnostem Med Manuka pomáhá zlepšit fungování imunitního systému.
    Methylglyoxal - účinná látka obsažená v jedinečném Medu Manuka poprvé byla popsána německým badatelem jménem Thomas Henle v článku uveřejněném ve vědeckém časopise. Německý profesor podrobně interpretoval výsledky studií, které identifikují methylglyoxalu jako přímou složku zodpovědnou za specifické vlastnosti medu Manuka.
    V článku uvádí, že výzkumný tým z Ústavu chemie potravin na Technické univerzitě v Drážďanech "[...], poprvé jasně ukazují, že methylglyoxal je přímo zodpovědný za konkrétní působení medu Manuka."
    Profesor Henle uvádí, že vysoké množství methylglyoxalu nalezené v medu z keře Manuka dosud nebylo nalezeno v jakékoliv jiné potravině.    

    Výzkumníci analyzovali 40 vzorků medu z celého světa různého původu, včetně dvou set typů medu manuka z Nového Zélandu. Úrovně methylglyoxalu v medu manuka medu - také v produktech Manuka Health New Zealand Ltd - byly tisíckrát vyšší než v ostatních testovaných výrobků.Průměrná úroveň methylglyoxalu v medu Manuka jiných než 3,1 mg / kg. Koncentrace sloučeniny nalezené v šesti manuka med v rozmezí mezi 38 a 761 mg / kg. Podle vědců, činnost odpovědný za specifických vlastností bylo přímo souvisí s úrovní methylglyoxalu. Tato složka byla schválena jako aktivní, testováním jiné než med Manuka, která uměle přidává do methylglyoxalu.

  7. Jak konzumovat Med Manuka MGO?

    Med Manuka MGO®  je potravinou, proto se ho netýkají žádná doporučení denního příjmu (jako je tomu v případě makro- a mikroelementů stravy) nebo dávky jako je například používání potravinových doplňků a léčiv. Běžná je konzumace 2-3 lžiček Medu Manuka MGO® ráno na lačno asi 20 minut před jídlem. Frekvence spotřeby je někdy zvyšována při současném snižování jednorázové dávky, například 2 krát denně 1 - 1,5 lžičky 20 minut před jídlem. 

    Méně často používanou metodou je pití Medu Manuka MGO®  po rozpuštění ve vlažné (ne horké) tekutině, nejlépe ve vodě. Vzhledem k poklesu koncentrace methylglyoxalu, tento  způsob konzumace je nejčastěji používán lidmi se zvýšenou citlivostí na smyslové charakteristiky kvůli intenzivní chuti medu (většinou děti a starší osoby). Horní hranice každodenní spotřeby medu by měl určovat zdravý rozum.

    Konzumace medů Manuka je bezpečná, protože se jedná o produkt 100% přírodní. Pokud máte nějaké kontraindikace, včetně alergie na med, atd. měli byste se poradit se svým lékařem.

  8. Může se Med Manuka MGO podávat dětem?
    Pokud se jedná o konzumaci medu manuka, tak na věku nezáleží, protože je to produkt 100% přírodní. Jedinou kontraindikací je alergie na včelí produkty. Dosud jsme se nesetkali s vedlejšími účinky medu manuka. V souladu s doporučeními WHO med by se neměl podávat dětem do 1 roku věku.

  9. Může se Med Manuka MGO podávat těhotným ženám?
    Med Manuka je produktem 100% přírodním, proto nejsou žádné kontraindikace tykajících se podávání medu těhotným ženám a krmicím matkám. 

  10. Může se Med Manuka MGO podávat lidem s cukrovkou?
    V případě, že diabetici budou konzumovat velké množství medu Manuka, zcela určitě bude hladina cukru stoupat, když med Manuka je potravinářským výrobkem 100% přírodním a jako každý med je tvořen z velké části ze sacharidů (79,6g / 100g) - z toho cukry představují 78,1g / 100 g.
    Doporučujeme, abyste se obrátili na svého lékaře a dodržovali zásady udržení správné hladiny inzulínu v krvi.

  11. Jak jsou balené Medy Manuka?

    Medy jsou baleny výrobcem do tmavých, plastových sklenic nejvyšší kvality. V žádné fázi přepravy a distribuce nejsou přebalovány. V České republice jsou přidány štítky v českém jazyce. Výrobce plastových sklenic splňuje všechny standardy pro styk obalů s potravinami a vlastní všechny nezbytné certifikáty. 

  12. Jak objednat Med Manuka MGO?
    Pro objednání Medu Manuka je nutné:
    • přihlásit se na stránkách internetového obchodu MŮJ ÚČET a vytvořit internetovou objednávku (platba převodem na účet, kartou nebo dobírkou).
    • napsat e-mail na adresu info@medymanuka.cz se všemi nutnými údají: Název produktu, množství, způsob dopravy a platby, doručovací adresa (platba převodem na účet nebo dobírkou)
    • zavolat a objednat – 558 774 155 (platba převodem nebo dobírkou)
    • navštívit sídlo firmy: Propharma Natura s.r.o., Hlavní třída 87/2, 737 01 Český Těšín (vchod od Masarykových sadů)
Sklep internetowy Shoper.pl